خرید سیم نیمه افشان و کاربردهای آن
سیم نیمه افشان یکی از گونه های مهم سیم برق است که به خاطر ساختار فیزیکی که دارد کاربردهای مخصوص به خود را داراست. سیم های برق با اهداف گوناگونی تولید می شوند. این سیم ها انواع مختلفی دارند که برای کاربردهای متنوع در صنعت برق مورد استفاده قرار می گیرند. سیم های نیمه افشان بسیار مشابه با سیم های مفتولی هستند. حتی در بسیاری از موارد کاربرد یکسانی دارند. از نظر ولتاژ نیز این دو سیم مشابه هم هستند. در برخی مواقع که نیاز به انعطاف پذیری بیشتری است به جای سیم مفتول از این نوع سیم استفاده می شود. در ادامه با ما همراه شوید تا با سیم نیمه افشان و ویژگی ها و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید.
ساختار سیم نیمه افشان
سیم نیمه افشان گونه ی سخت تر از سیم افشان و گونه ی نرم تر از سیم مفتولی است. این سیم نه خشکی بیش از اندازه ی سیم مفتولی را دارد و نه نرم و منعطف بودن سیم افشان را. به عبارتی این سیم از لحاظ انعطاف پذیر بودن، ما بین این دو نوع سیم قرار می گیرد. این خاصیت انعطاف پذیری که این سیم دارد، مانع از شکسته شدن آن می شود.
ساختار این سیم به این صورت است که از تعدادی مفتول هادی تشکیل شده که به هم پیچیده شده اند. روی این مفتول ها را عایق پوشانیده است. تعداد این مفتول ها نسبت به سیم افشان بیشتر و البته ضخیم تر است.
علامت اختصاری این سیم که در بازار سیم و کابل با آن شناخته می شود NYMHY است.
کاربرد سیم نیمه افشان
از سیم نیمه افشان برای مصارفی همچون سیم کشی ساختمان ها در جهت تأمین روشنایی آن ها استفاده می شود. البته در چنین مصرفی باید آن را در زیر گچ، لوله های خرطومی و در کانال های مخصوص استفاده کرد. از استفاده ی این سیم بدون قرار گرفتن در معرض حفاظ باید خودداری کرد. این سیم مناسب جاهای سرپوشیده و خشک است. استفاده های رایج دیگر آن برای تابلوهای فرمان، سیم کشی درون تابلوها و توزیع کننده های برق است.
عایق سیم نیمه افشان
عایق یا همان روکش سیم نیمه افشان دو نوع است:
- پی وی سی (PVC)
- پلی اتیلن (Polyethylene)
این دو نوع عایق با یکدیگر تفاوت اساسی دارند. در ادامه مقداری بیشتر به بررسی این دو نوع عایق می پردازیم.
سیم نیمه افشان با عایق پی وی سی (PVC)
سیم نیمه افشان با عایق پی وی سی، به دلیل استحکام و مقاومت بسیار بالایی که جنس پی وی سی در مقابل حرارت و شعله دارد، به هنگام آتش سوزی باعث گسترده شدن آن نمی شود. همچنین این سیم در برابر مواد شیمیایی و اسیدی، سایش و خرابی، عوامل جوی و تغییرات مربوط به آب و هوا بسیار مقاوم است.
سیم نیمه افشان با عایق پلی اتیلن (Polyethylene)
به پلی اتیلن پلاستیک حرارتی نیز گفته می شود. این پلاستیک دارای سختی و استحکام کمی است. پلی اتیلن نقطه ی ذوب پایینی دارد و این باعث سریع تر ذوب شدن عایق سیم با این جنس می شود. سیم نیمه افشان با این نوع عایق بسیار اشتعال پذیر است و در صورت آتش سوزی باعث گسترش آن می شود.
قطر سیم نیمه افشان
گفتیم که این سیم از مفتول های به هم پیچیده شده تشکیل شده است. منظور از میزان قطر این سیم، قطر تک تک مفتول های آن به صورت جداگانه نیست. بلکه می بایست قطر مفتول پیچیده شده به هم درون این سیم را به صورت واحد در نظر گرفت.
میزان قطر هادی درون سیم نیمه افشان در کمترین حالت 1.04 برای سایز 6 و در بیشترین حالت 2.85 برای سایز 400 است.
ولتاژ
میزان ولتاژ نامی سیم نیمه افشان 750/450 ولت است.
هادی
جنس هادی تشکیل دهنده ی سیم نیمه افشان دو نوع است:
- فلز مس
- فلز آلومینیوم
نکاتی برای انتخاب مناسب
باید توجه داشت که برای انتخاب سیم مناسب مجموعه ای از عوامل باید در نظر گرفته شود. سیم باید جریان الکتریکی را باید به طور مناسب و به اندازه هدایت کند. با این کار مانع از به وقوع پیوستن خطرات و ضررهای احتمالی می شود. انتخاب سیم غیراستاندارد و نامناسب باعث بوجود آمدن خطرات و مشکلات جبران ناپذیری می شود. عمده ترین ترین این خطرات برق گرفتگی، اتصالی و آتش سوزی است. برای پیشگیری از این مسائل لازم است آگاهی لازم را برای انتخاب سیم مناسب داشته باشیم.
برای تشخیص نوع مناسب این سیم راه هایی وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
- قبل از هر چیز اطلاع از کاربرد یک سیم است که حائز اهمیت است. برای خرید سیم باید کاربرد سیم های مختلف را دانسته و سپس متناسب با نیاز خود دست به انتخاب بزنیم. همانطور که گفته شد کاربرد این سیم در بسیاری از موارد تقریباً مشابه با سیم مفتول است. این سیم مناسب مواردی از جمله سیم پیچی مربوط به روشنایی ساختمان، سیم کشی درون تابلو برق ها و توزیع کننده های برق است.
- از این سیم در دو نوع مسی و آلومینیومی در بازار موجود است. بدیهی است به دلیل خواص منحصر به فرد فلز مس، نوع مسی این سیم با کیفیت تر است.
- نشان استاندارد یک سیم هک شدن ISIRI روی عایق آن است. بودن این نشان بر روی این سیم حاکی از استاندارد بودن آن است.
- همانطور که گفته شد سیم های با عایق پی وی سی نسبت به عایق جنس پلی اتیلن از مرغوبیت بیشتری برخوردار هستند. هنگام انتخاب این نوع سیم بهتر است سیم های با عایق پی وی سی را در اولویت قرار دهیم.
- در رابطه با قیمت میتوان گفت دو عامل که بیشترین تأثیر بر قیمت این سیم را دارند برند و نوع هادی سیم هستند. هرچه برند این سیم مطرح تر باشد، قیمت این سیم نیز به تبع آن بالاتر می رود. اگر نوع هادی این سیم از مس باشد قیمت بیشتر می شود. حتی میزان خلوص مس بکار رفته نیز قیمت این سیم را تغییر میدهد. به این صورت که سیم با خلوص بیشتر مس قیمت بالاتری دارد و بالعکس. جنس عایق این سیم نیز عاملی اثرگذار بر قیمت است. اگر سیم با عایق پی وی سی انتخاب ما باشد، به دلیل مرغوب بودن این نوع عایق قیمت بیشتر می شود.
گفته می شود رنگ قسمت هادی سیم نشان دهنده ی کیفیت آن است. به این صورت که اگر رنگ آن سیاه و کدر باشد، سیم غیراستاندارد است.
جهت خرید سیم نیمه افشان با قیمت مناسب شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه سیم و کابل ایزی نور علاوه بر کسب اطلاعات بیشتر خرید مطمئن و با کیفیتی تری داشته باشید.
شما هم میتوانید در مورد این خبر نظر بدهید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید
افزودن نظر جدید